Lahti: Suomenhevosen käyttösuunnan jalostusarvosteluun valmentava kurssi

Kurssi järjestetään lauantaina 8.10.2022 alkaen klo 9:00 Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa (Jokimaankatu 6, 15700 Lahti).

Kurssilla käydään teoriaosuudessa läpi käyttökokeen vaatimukset mm. varusteiden ja arvostelun osalta. Kurssilla voi oman hevosen kanssa suorittaa käyttökokeen harjoituksen joko ratsain tai kärryillä ajaen ja sitä arvioivat arvostelulautakuntien tuomarit.

Kurssille voi osallistua oman hevosen kanssa. Hevosen on oltava vähintään 4-vuotias ja ajolle opetettu tai ratsastettu. Mukaan otetaan 12 kurssilaisten omaa hevosta, joista etusijalla on suomenhevosoriit ja – tammat, jotka on tarkoitus jalostusarvostella lähitulevaisuudessa. Ilman omaa hevosta osallistuvia henkilöitä mukaan otetaan enemmän.

Hevosille on ravikeskuksessa varattu karsinalliset valjastuskatokset. Omat valjaat, satulat, hiitti- tai koppakärryt ja muut varusteet on suositeltavaa ottaa mukaan. Koppakärryjä on myös mahdollista saada paikan päällä vuokrattua.

Kurssilla on mahdollisuus myös ”tarkastuttaa” omat työvaljaat ja niiden käyttökelpoisuus. Järjestäjä tuo paikalle myös jonkin verran länkiä ja muita työhevosvaljaita, joita voi sovittaa. Työvaljastusopastusta voidaan myös halukkaille antaa.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton, Suomen Hippoksen ja Jokimaan ravikeskuksen kanssa. Ilmoittautuneille lähetetään lähempänä kurssia tarkemmat ohjeet valmistautumisesta, varusteita, maksuista ym. ja myös teoriaosuuden materiaali.

Kurssipäivän hinta on 55 € (Työhevosharrastajien jäsenille 50 €). Kurssimaksu sisältää opetuksen, aikuisten ryhmätapaturvavakuutuksen, aamukahvit sämpylän kera sekä keittolounaan.

Tervetuloa mukaan!


Kategoria(t): Kurssit, Uncategorized | Avainsanat: , , | Kommentoi

Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruus 23.7.2022 Joutsassa

Suomenhevosten valtakunnallinen Työmestaruuskilpailu kuluvana vuonna järjestetään Joutsan raviradalla 23. heinäkuuta.

Työhevosharrastajat on jälleen mukana työmestaruuskilpailuissa oman osaston kanssa. Osastolla voi osallistua voittajaveikkaukseen, jossa kaikkien vastanneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Osastolla on myös ”manuaalinen” tulostaulu sekä myynnissä erilaisia tuotteita:

– Työhevosvarusteita

– Työmestarit-mukeja

– Kouvolan Laksitsin lakupakkauksia

– Työhevosharrastajien muita myyntituotteita

Yllä oleva kuva löytyy sekä uusimmasta Työmestarit-mukista että lakupakkauksista.

Työhevosharrastajat palkitsee kilpailun osallistujat seuraavasti:

– parhaan vetotuloksen saavuttaneen valjakon Veljekset Wahlstén Oy:n nahkarahkeilla

– parhaan juoksuajan saavuttaneen valjakon työohjilla

– kaikki osallistujat Neste Oy:n polttoainelahjakortilla

Kilpailu alkaa klo 9:00. Toivottavasti tapaamme Joutsassa lauantaina 23.7.!

Kategoria(t): Ajankohtaista, Tapahtumat | Avainsanat: , | Kommentoi

Työhevosharrastajat ovat mukana Vermon Lähiravit & Suomenhevonen 115 vuotta tapahtumassa

Vermossa lauantaina 13.8 klo 11 alkaen kohtaavat suomenhevoset lajista riipumatta samalla areenalla. Luvassa on paljon ohjelmaa jossa keskiössä on suomenhevonen.

Tervetuloa mukaan kokemaan, näkemään tai vaikkapa juttelemaan työhevosista kanssamme.

Lisätiedot tapahtumasta: https://www.vermo.fi/lahiravit-suomenhevonen-115-vuotta.html

Kategoria(t): Ajankohtaista, Tapahtumat | Avainsanat: , | Kommentoi

Myydään hevosvetoisia koneita ja varusteita

Jämsässä olisi myytävänä mm. 2kpl hevosvetoista kylvökonetta, 1 rullakarhi, 1 jousiäes, 2 kpl hevosharavakonetta ja 1kpl kunnostettava itsesitoja.
Kohteiden hinnat neuvoteltavissa.

Koneet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat. 

Yhteydenotot numeroon: 040-8672974, Henry Inkiläinen

Kategoria(t): Ilmoitukset | Kommentoi

Työhevosori Isäntä 1849-08T

Mitä orin kanssa on tehty?

Raviurheilu

Isännällä on ajettu koelähtö 2013 ja joitakin lähtöjä harjoitusraveissa. Se on toiminut myös ravikorttikurssihevosena.

Työhevonen

Jalostusarvosteltu T-suunnalle 2016 vetäen täydet 10 porrasta. Valtakunnallisen työmestaruuden voitto 2016. Isännällä on tehty paljon metsätöitä.

Ratsastus

Isäntä ratsutettiin syksyllä 2017 ja heti ensimmäisenä vuotena se kilpaili esteratsastuksessa nousten 90 cm tasolle. Kouluratsastuksessa Isännällä on kilpailtu He B tasolla. Sillä on myös hypätty maastoesteitä.

Orin hyvät puolet

Isäntä on aina innokas, monipuolinen ja hyvän tuulinen. Se on aina valmis töihin.

Luonteeltaan Isäntä on rohkea, helppo ja herrasmies. Nämä piirteet tulevat hyvin esille videolla Helsinki International Horse Shown lämmittelyssä. Traktoreista Isäntä on aina pitänyt. Ei koe niitä kilpailijoikseen

Orin huonot puolet

Innokkuus näkyy joskus rauhattomuutena, mutta heti, kun Isäntä tietää mitä tehdään niin, kaikki tarmo kanavoituu työn tekoon ja työnsä tekee tunnollisesti.

Millaiselle tammalle sopii

Sukunsa puolesta hyvin monelle, samoin korrekti rakenne ja monipuolisuus tekevät Isännästä sopivan monelle tammalle.

Vapaa sana, valmentajan, varsan omistajan ym kommentit

Kaikki tykkää. Eino: tekijä voisi lopettaa, mutta Isäntä haluaa jatkaa. Loppumaton työmoraali. Helppo ratsutus, vuoden päästä osallistui HIHS Amateur Tour.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Olla omistajansa monipuolinen hyvän tuulen hevonen ja toivottavasti monen varsan hieno isä.


Kategoria(t): Uncategorized | Avainsanat: | Kommentoi

Työhevosori Tuohivirsu s. 2011

Työhevosharrastajat esittelevät jäsentensä työoreja ensimmäisenä vuorossa työpuolelle ajolla jalostusarvosteltu Tuohivirsu. 

Tuohivirsu on 11 vuotias iso työhevosori, jonka on kasvannut vielä jaloistusarvostelun jälkeen jonkun sentin. Orilla on kahdeksan jälkeläistä, jotka ovat perineet isänsä kokoa ja näköä.

Mitä hevosen kanssa on tehty?

Tuohivirsu kasvatettu ja koulutettu alusta asti työhevoseksi. Sen kanssa on jo monet vuodet tehty pelto- ja metsätöitä sekä käyty joukkue sekä SM-yksikkö sarjassa kyntökisoissa. Se on toiminut opetushevosena kursseilla ja tapahtumissa. Tuohivirsun toinen tehtävä on tuottaa elämyksiä ja tuoda suomenhevosen monipuolisuutta esille. Virsu on myös opettajana pojilleen. Tuohivirsua ei ole ratsastettu niinkään tavoitteellisesti vaan lähinnä hyvän mielen tuojana ja treenien monipuolistajana. Virsu on yritteliäs ja nopeaoppinen ratsunalku.

Orin hyvät puolet

Tuohivirsu on saanut olla terve. Rankoista työpäivistä huolimatta yhtään sairauslomapäivää ei ole ollut. Se on hyvä luonteinen. Tuohivirsu asuu kolmevuotiaan oripoikansa kanssa pihatossa ja lastenkin on helppo käsitellä Virsua. Sen työ askellajit ovat käynti ja ravi, ne ovat laadukkaita.

Orin huonot puolet

Tuohivirsulta puuttuu kovuus, että tästä mennään läpi raamit kaulassa. Sitä kompensoi suuri työmoraali, jolloin tästä mennään läpi länget kaulalla.

Millaiselle tammalle sopii

Erisukuisuutensa puolesta sopii monelle ja tuo täten rotuun elinvoimaisuutta.

Vapaa sana, valmentajan, varsanomistajan ym kommentit

Varsan omistajilta on tullut palautetta, että varsat ovat hyvin kaikki käy tyyppejä sekä nopeita oppimaan. Luonne onkin ollut monelle se ominaisuus, kun ovat valinneet Tuohivirsun.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Jatkaa näissä tärkeissä tehtävissä suomenhevosen monipuolisuuden esille tuonnissa. Opettaa ihmisiä ja hevosia työn saloihin. Tuohivirsu on käytössä tällä kaudella Saaren klinikan kautta, sen jälkeen pitänemme parinvuoden tauon.Metsässä 2022
Kategoria(t): Uncategorized | Avainsanat: | Kommentoi