Pekka Vilkunan kilpailu

Kilpailuaikana eniten pisteitä keräsivät tamma Vilpotar ja Markku Mässeli.

***************************

Hilppa-veistos on Pekka Vilkunan suomenhevosen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi lahjoittama kiertopalkinto vuonna 2006. Kilpailussa jaetaan pisteitä Työmestaruuskilpailujen sijoituksen mukaan kymmenen vuoden ajan. Pistekilpailun voittaja selviää 2017, jolloin vietetään suomenhevosen 110-vuotisjuhlia.

Kilpailun julkistamissanat:

Hilppa-veistos on kiertopalkintona ensimmäisen kerran SM-työmestaruuskisoissa Turussa 9.6. 2007. Ja sen jälkeen se on kiertopalkintona seuraavat kymmenen (10) vuotta seuraavin säännöin:

Joka vuosi patsaan saa vuodeksi haltuunsa kisan voittaja. Lopullisesti sen saa omistukseensa kymmenessä vuodessa eniten pisteitä kerännyt valjakko.

Pisteet kertyvät seuraavasti:
Voitosta 10 pistettä
toinen sija 8 pistettä
kolmas sija 6 pistettä
neljäs sija 5 pistettä
viides sija 4 pistettä
kaikille muille hyväksytyn suorituksen tehneille 3 pistettä.

Jos kymmenen vuoden kuluttua valjakoiden pisteet ovat tasan palkinnon saa valjakko joka on ollut mukana useammassa kisassa.

Jos sekin on tasan niin vuosien aikana paremman sijan saavuttanut saa palkinnon omakseen. Jos sekin on tasan niin nuorempi hevonen voittaa.

Tämänkaltaisilla säännöillä haluan korostaa työhevosharrastuksen pitkäjänteisyyttä ja samalla kannustaa tulevaisuuden työhön hevoskasvattajia ja työhevosharrastajia.

Eduskunnassa 24. 11 2006.

Pekka Vilkuna
Kansanedustaja

Hilppa-patsas