Pekka Vilkunan kilpailut

Palkintona Siro-veistos

Vuodesta 2017 alkaen työmestaruuksissa on ollut uusi kiertopalkinto, Siro-veistos. Siro-veistos on näköispatsas vuoden 1944 valtakunnan puunajomestarista. Veistoksen on tehnyt kuvanveistäjä Anton Ravander-Rauas. Palkinnon ovat lahjoittaneet Eduskunnan Hevosystävien seura ja Suomen Hippos ry.

Siro-veistos on työmestaruuden kiertopalkintona vuosina 2017 – 2026 ja lahjoitetaan kymmenen (10) vuoden jälkeen jälleen kokonaisuudessaan eniten pisteitä keränneelle valjakolle.

Kilpailun säännöt

Pisteet kertyvät seuraavan kaavion mukaan:

   • 1. sija, 10 pistettä
   • 2. sija, 8 pistettä
   • 3. sija, 6 pistettä
   • 4. sija, 5 pistettä
   • 5. sija, 4 pistettä

Kaikki muut hyväksytyn suorituksen tehneet saavat 3 pistettä. Jos kymmenen vuoden kuluttua valjakoid- en pisteet ovat tasan, palkinnon saa valjakko, joka on ollut mukana useammassa kilpailussa. Mikäli pisteet ovat edelleen tasan, niin vuosien aikana paremman sijoituksen saavuttanut saa palkinnon omakseen. Jos nämäkin ovat tasan, nuorempi hevonen voittaa.

Säännöillä halutaan korostaa työhevosharrastuksen pitkäjänteisyyttä ja samalla kannustaa tulevaisuuden työhön hevoskasvattajia ja hevosharrastajia.

   – Pekka Vilkuna

Palkintona Hilppa-veistos

fullsizeoutput_4c6

Hilppa-veistos

Hilppa-veistos on Pekka Vilkunan suomenhevosen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi lahjoittama kiertopalkinto vuonna 2006. Palkinto kiersi sääntöjen mukaan työmestaruuden voittajilla kymmenen vuoden ajan.

Kiertopalkinnon sai omakseen vuonna 2017 Markku Mässeli ja tamma Vilpotar.

Kilpailun julkistamissanat:

Hilppa-veistos on kiertopalkintona ensimmäisen kerran SM-työmestaruuskisoissa Turussa 9.6. 2007. Ja sen jälkeen se on kiertopalkintona seuraavat kymmenen (10) vuotta seuraavin säännöin:

Joka vuosi patsaan saa vuodeksi haltuunsa kisan voittaja. Lopullisesti sen saa omistukseensa kymmenessä vuodessa eniten pisteitä kerännyt valjakko.

Pisteet kertyvät seuraavasti:
Voitosta 10 pistettä
toinen sija 8 pistettä
kolmas sija 6 pistettä
neljäs sija 5 pistettä
viides sija 4 pistettä
kaikille muille hyväksytyn suorituksen tehneille 3 pistettä.

Jos kymmenen vuoden kuluttua valjakoiden pisteet ovat tasan palkinnon saa valjakko joka on ollut mukana useammassa kisassa.

Jos sekin on tasan niin vuosien aikana paremman sijan saavuttanut saa palkinnon omakseen. Jos sekin on tasan niin nuorempi hevonen voittaa.

Tämänkaltaisilla säännöillä haluan korostaa työhevosharrastuksen pitkäjänteisyyttä ja samalla kannustaa tulevaisuuden työhön hevoskasvattajia ja työhevosharrastajia.

Eduskunnassa 24. 11 2006.

Pekka Vilkuna
Kansanedustaja