Jäsentiedote 1/2018

Jäsentapaaminen Lahdessa 24.3.2018 – ilmoittauminen 18.3.2018 aikana

Tervetuloa jäsentapaamiseen lauantaina 24.3.2018 klo 11-14! Tapaaminen järjestetään Veljekset Wahsténin tiloissa Jokimaan Ravikeskuksessa osoitteessa Vieterikatu 1, Lahti.

Huomaathan, että tilaisuuteen tulee ilmoittautua 18.3. mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittatumien

Poimintoja alkuvuoden tapahtumista:

Ohkolan tapahtuma

Kiitokset kaikille Ohkolan laskiaistapahtumassa mukana olleille talkoolaisille ja järjestäjille! Tapahtumalla saatiin jälleen positiivista julkisuutta työhevosille sekä kerättyä kerholle käyttövaroja.

TmL-Photographyn kuvakollaasi laskiaisriehasta

Lumiravit

Lempäälän Ideaparkissa ajettiin 10.-11.03 maailman ensimmäiset kauppakeskusravit. Työhevosharrastajat olivat mukana menossa lauantaina ständillä sekä järjestivät rekilähdön.

Tunnelmia rekilähdöstä Marjo Uimin kuvaamana

 

Vuoden 2018 jäsenmaksut

Joiltakin jäseniltä vielä jäsenmaksu tältä vuodelta uupuu. Jos et ole vielä postissa saanut Työhevosharrastajien seinäkalenteria 2018, se todennäköisesti johtuu siitä, ettei jäsenmaksusi ole kirjautunut tilillemme. Ole ystävällinen ja tarkista onko jäsenmaksusi maksettu. Jos se on päässyt unohtumaan, ei vielä ole myöhäistä.

Jäsenmaksut:

Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 10 €
Perhejäsenen 5 €
Kannatusjäsenmaksu 30 €

Kerhon tilinumero : FI88 8115 0710 4033 09

Viestikentään jäsenen kokonimi

Jos et enää halua jatkaa jäsenyyttäsi tai maksun osalta on jotakin epäselvää, ole hyvä ja ilmoita siitä rahastonhoitajalle joko sähköpostilla leena.sihvo@gmail.com tai tekstiviestillä 044 2575 402.

JOHTOKUNNAN KOKOUS TAMMIKUUSSA

Aluekerhon johtokunta kokoontui 21.01.2018 Heinolassa. Johtokunnan kokoonpanoa hiukan muutettiin Nykyisen johtokunnan jäsenet sekä alueyhteyshenkilöt löytyvät sivultamme.

Poimintoja johtokunnan päätöksistä:

– Vuodelle 2019 jäsenmaksua korotetaan 15 euroon, sillä nykyinen jäsenmaksu menee lähes kokonaan kalenterin painatus- ja postituskuluihin. Kannatusjäsenmaksu 30 euroa. Perhejäsenyys poistetaan. Jäsenmaksujen eräpäivä on jo 15.12., jotta kalenterit ehditään lähettämään ennen joulua.

– Vuoden 2019 seinäkalenterin aiheena tulee olemaan seuran järjestämät työhevoskurssit. Kalenteriin voi lähettää omia kuvia ehdolle. Kuvien tulee olla painokelpoisia eli riittävän suurella resoluutiolla kuvattuja, kännykkäkameran kuvat harvoin ovat riittävän tarkkoja. Kalenterikuvista vastaavat Kirsti Forssen ja Mari Luukkonen. Kalenteri tehdään jo loka-marraskuussa niin, että se saadaan joulukuun alussa myyntiin.

– Jäseniä kehotetaan kirjoittamaan työhevosaiheisia juttuja ja kokemuksia kursseilta. Näitä tarinoita julkaistaan kuvien kera nettisivuilla ja facebookissa.

KEVÄÄN KURSSEJA

Poimintoja keväänkurssesta. Seuraa kotisivulta ja facebooksita tarkemmin kurssitarjotaan.

Työvaljastus- ja ajokurssi 31.03.2018

Luohuan kylässä Siikajoella on lauantaina 31.03.2018 Työvaljastus- ja ajokurssi. Kurssi alkaa 10.00 ja päättyy noin klo 16:00. Kurssilla opetellaan työvaljastusta ja hevosen työajoa erilaisilla ajopeleillä sekä perehdytään länkien sovitukseen. Kurssin vetäjinä ovat mm. Matti Jarva, Tuomo Mettovaara ja länkimestari Teuvo Isokääntä. Kurssihevoset on paikalla järjestävän tahon puolesta. Kurssimaksu jäsenille 30 €.

Klikkaa tästä lisätietoja ja ilmoittautumiset

Hevosmetsätyökurssi Joensuussa 7.-8.4.2018

Työhevosharrastajat järjestää kaksipäiväisen hevosmetsätyökurssin Revonkylässä Joensuussa 7.-8.4.2018. Kurssi alkaa lauantaina klo 10.00. Kurssilla opetellaan työvaljastusta ja puun korjuuta hevosvetoisesti. Lauantai-iltana tehdään työhevosvarusteisiin liittyviä puhdetöitä. Kurssin vetäjinä toimivat Eino Leikas, Matti Makkonen ja Seppo Kröger sekä paikalliset hevosmiehet ja – naiset. Hevoset ovat paikalla järjestävän tahon puolesta. Kurssimaksu on jäsenille 75 €/ 2 päivää / henkilö. Majoittuminen kurssipaikalle on mahdollista.

Kilkkaa tästä lisätietoja ja ilmoittadu mukaan

Kevättyökurssi Helsingin Kumpalassa

Kevättyökurssi Helsingin Kumpulassa toukokuussa, tarkempi päivämäärä ja ohjelma ilmoitetaan nettisivuilla huhtikuun alussa. Perinteisesti on tehty keväisiä pellon muokkaustöitä; kyntöä, äestystä ja perunavaon tekoa yms. Päivän aikana opetetaan myös työvaljastusta.

Kevättyökurssi Hankasalmella

Kevättyökurssi Hankasalmella toukokuussa Matti Makkosen tilalla. Tämänkin tapahtuman päivämäärä ja ohjelma ilmoitetaan huhtikuun alussa.

MUITA TAPAHTUMIA

Hevoset-2018 messut 7.-8.4.2018 – Tampere

Työhevosharrastajat on mukana Tampereella Hevoset-2018 messuilla 7.-8.4.2018. Järjestämme luokkivaljastusnäytöksen molempina messupäivinä E-hallin työnäytösalueella. Lauantaina näytös on klo 13-13:30 (valjastajana Vilho Vartiamäki) ja sunnuntaina 14-14:30 (valjastajana Jukka Heikkinen). Aluekerhon osaston numero on E 814 ja länkimestari Vilho Vartiamäki on siellä tavattavilla ja kertomassa länkiensovituksesta lauantaina klo 13:30 – 14:30. Koko messujen ajan osastolla voi käydä juttelemassa työhevosasioista ja tutustumassa köysien pitsaukseen ja myynnissä on työhevosvarusteita.

Valtakunnalliset Työmestaruuskilpailut Kajaanissa 9.6.2018

Valtakunnalliset Työmestaruuskilpailut Kajaanissa 9.6.2018. Seuralla on perinteisesti ollut tapahtumassa myyntipiste, johon kaivataan innokkaita apujoukkoja!

Perinneajot 9.6.2018

Vaunuhistoriallisen seuran järjestämät Perinneajot 9.6.2018 Fiskarsin ruukkimiljöössä Länsi-Uudellamaalla. Tapahtuman idea on, että hevosajopeli ja kuskin + kyytiläisten vaatetus ovat samalta aikakaudelta. Tapahtumasta ilmoitetaan keväällä Vaunuhistoriallisen seuran nettisivuilla

Hevoskynnön SM-kilpailut Eurajoella 1.9.2018

Hevoskynnön SM-kilpailut Eurajoella 1.9.2018. Perinteinen kyntötapahtuma Vuojoen kartanon pelloilla. Tapahtuman järjestää Eurajoen Kotiseutuyhditys ry ja lisätietoja löydät 

Kaikki mukaan toimintaan

KAIKKIIN TAPAHTUMIIN KAIVATAAN ILOISIA TYÖHEVOSISTA KIINNOSTUNEITA JÄSENIÄ MUKAAN TALKOOPORUKOIHIN! Jos innostut lähtemään mukaan johonkin tapahtumaan, voit kysellä lisää Mari Luukkoselta.