Suko

Suko metsätöissä

Suko tuli meille toukokuussa 2014, ollessaan 14-vuotta. Suko oli ollut aiemmin ravurina ja meillä tammaa alettiin opettamaan ratsuksi ja työhevoseksi. Suko osoittautuikin pian oivalliseksi työhevoseksi sinnikkyytensä ja nöyryytensä vuoksi. Sukolla onnistui työ kuin työ, minkään työkoneen perään laittaminen ei jännittänyt tammaa.

Suurin haaste oli kuitenkin opettaa vanha ravuri rauhalliseen vauhtiin ja työntekoon. Pian kuitenkin ajatukset suuntautuivat varsahaaveisiin ja sitä kautta kantakirjaus mahdollisuuteen työpuolelle. Haaveissa oli saada työkantakirjatammalta varsa ja niinpä aloitimme harjoitukset katse suunnattuna Ylivieskan 6.5.2016 olevaan jalostusarvosteluun. Päätimme kirjata tamman T-suunnalle, koska Suko oli erittäin hyvässä kunnossa ja sinnikäs vetäjä. Onneksemme Suko hyväksyttiin kantakirjaan ja palkittiin 3-palkinnolla, josta saimme muistoksi myös hienot ohjat työhevosharrastajilta.

Valitettavasti kaikki asiat eivät mene suunnitelmien mukaan ja Suko ei ole tiinehtynyt lukuisista yrityksistä huolimatta. Toivottavasti saamme kuitenkin vielä vuosia tehdä töitä tämän hienon tamman kanssa.

Toim.lisäys: t. Suko, rek.no 2365-00JT, i. K.K. Kössi, e. Pirpale, ei. Siruluonto

Suko heinäpellolla