Lehdistötiedote: Hevosvoimaa ja sirkustemppuja Ohkolan laskiaisriehassa

Ohkolan nuorisoseurantalolla järjestetään perinteinen laskiaistapahtuma su 3.3. klo 12 – 15. Ohjelmassa on rekiajelua ja muuta hevostelua sekä ulkoilua, sirkustemppuja ja hernekeittoa. Työhevosharrastajat ja Ohkolan nuorisoseura ovat järjestäneet tapahtumia jo vuodesta 2004. ”Tämä on hauska tapa tuoda esille hevosten työkäyttöä. Mukana on tuttuun tapaan komea joukko hienoja hevosia ja mukavia ihmisiä”, kertoo Tanja Lundsten, joka on ollut järjestämässä tapahtumaa alusta asti.

Suomenhevonen soveltuu monenlaiseen työhön

Tänä vuonna kaikki tapahtumassa mukana olevat hevoset ovat suomenhevosia, joilla tehdään monipuolisesti erilaisia töitä. Rekihevosten joukkoa johtaa vanha konkari Uuras, joka on ehtinyt tehdä raviuran ja satoja työhevoskeikkoja sekä voittaa niin kyntö- kuin vetokisoja. Omistajansa tavoin myös Uuras on ollut mukana Ohkolan laskiaisessa alusta saakka.

Uuraksen lisäksi rekihevosina on kolme jalostusarvosteltua työhevosta: Ori Tuohivirsu sekä tammat: Viivitär ja Viriella. ”Niillä kaikilla on siis viralliset paperit soveltuvuudestaan työhevosen hommiin”, hymähtää Tanja Lundsten. Talutusratsastuksessa kaikki halukkaat pääsevät mukavan suomenhevosen selkään. Kolmen tamman lisäksi mukana on myös komea 10-vuotias jalostusori Harjulan Simson.

Työhevosperinnettä esitellään tasatunnein myös valjastusnäytöksissä. Samalla on tilaisuus kysyä työhevosajon asiantuntijoilta vinkkejä ja neuvoja.

Hyvän mielen talvitapahtuma

 Hevosten lisäksi Ohkolan nuorisoseurantalon pihapiirissä on VPK:n paloauto ja toiminnan esittelyä. Suksillakin voi tulla paikalle, sillä ladut lähtevät aivan pihapiiristä. Seurantalon kahviosta löytyy laskiaisen tutut herkut, pullat ja hernekeitto. Sirkus Spektaakkelin non-stop -työpaja tutustuttaa sirkusmaailman saloihin ja välineisiin. Öljymäen kesäteatterilla on pulkkamäki ja nuotiopaikka.

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy. Hevoskyydit, kahvio ja klo 15 alkava sirkusnäytös ovat maksullisia. Tapahtuman tuotot menevät järjestävien yhdistysten toiminnan tukemiseen.

Aika ja paikka: Sunnuntai 3.3.2019 klo 12 – 1, Ohkolantie 555, 04530 Ohkola (Etelä-Mäntsälä)

Järjestäjät: Työhevosharrastajat ja Ohkolan nuorisoseura ry

Työhevosharrastajat

Työhevosharrastajat on Suomenratsut ry:n aluekerho. Kerhon tarkoituksena on säilyttää työhevosperinne, jakaa tietoa hevosen työkäytöstä ja kannustaa uusia ihmisiä harrastuksen pariin sekä hevosen monipuoliseen käyttöön.
Lisätiedot:

Tanja Lundsten
Puh. 040 707 7329

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.