Työhevosori Tuohivirsu s. 2011

Työhevosharrastajat esittelevät jäsentensä työoreja ensimmäisenä vuorossa työpuolelle ajolla jalostusarvosteltu Tuohivirsu. 

Tuohivirsu on 11 vuotias iso työhevosori, jonka on kasvannut vielä jaloistusarvostelun jälkeen jonkun sentin. Orilla on kahdeksan jälkeläistä, jotka ovat perineet isänsä kokoa ja näköä.

Mitä hevosen kanssa on tehty?

Tuohivirsu kasvatettu ja koulutettu alusta asti työhevoseksi. Sen kanssa on jo monet vuodet tehty pelto- ja metsätöitä sekä käyty joukkue sekä SM-yksikkö sarjassa kyntökisoissa. Se on toiminut opetushevosena kursseilla ja tapahtumissa. Tuohivirsun toinen tehtävä on tuottaa elämyksiä ja tuoda suomenhevosen monipuolisuutta esille. Virsu on myös opettajana pojilleen. Tuohivirsua ei ole ratsastettu niinkään tavoitteellisesti vaan lähinnä hyvän mielen tuojana ja treenien monipuolistajana. Virsu on yritteliäs ja nopeaoppinen ratsunalku.

Orin hyvät puolet

Tuohivirsu on saanut olla terve. Rankoista työpäivistä huolimatta yhtään sairauslomapäivää ei ole ollut. Se on hyvä luonteinen. Tuohivirsu asuu kolmevuotiaan oripoikansa kanssa pihatossa ja lastenkin on helppo käsitellä Virsua. Sen työ askellajit ovat käynti ja ravi, ne ovat laadukkaita.

Orin huonot puolet

Tuohivirsulta puuttuu kovuus, että tästä mennään läpi raamit kaulassa. Sitä kompensoi suuri työmoraali, jolloin tästä mennään läpi länget kaulalla.

Millaiselle tammalle sopii

Erisukuisuutensa puolesta sopii monelle ja tuo täten rotuun elinvoimaisuutta.

Vapaa sana, valmentajan, varsanomistajan ym kommentit

Varsan omistajilta on tullut palautetta, että varsat ovat hyvin kaikki käy tyyppejä sekä nopeita oppimaan. Luonne onkin ollut monelle se ominaisuus, kun ovat valinneet Tuohivirsun.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Jatkaa näissä tärkeissä tehtävissä suomenhevosen monipuolisuuden esille tuonnissa. Opettaa ihmisiä ja hevosia työn saloihin. Tuohivirsu on käytössä tällä kaudella Saaren klinikan kautta, sen jälkeen pitänemme parinvuoden tauon.Metsässä 2022
Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.